Doua nave sub pavilion strain au suferit avarii usoare, joi dimineata, dupa ce au intrat in coliziune in Portul Constanta, in timp ce unul dintre vase efectua manevre de acostare, transmite corespondentul NewsIn.

Directorul Capitaniei Zonale Constanta, Alexandru Mezei, a declarat ca, in timpul manevrei de acostare in dana 65 a Portului Constanta, nava "Himalaya", sub pavilion Malta, a atins cu prova pupa navei "Cafer Kalkavan", sub pavilion Turcia, acostata in dana 64 si aflata la operatiuni de incarcare.

In urma impactului, nava malteza a suferit o indoitura usoara, pe o lungime de aproximativ 40 de centimetri, iar vasul turcesc o indoitura usoara la pupa. Autoritatile portuare precizeaza ca avariile la cele doua nave s-au produs deasupra liniei de plutire si ca nu au fost inregistrate victime sau urme de poluare in urma incidentului.

Ofiteri ai Serviciului Siguranta Navigatiei din cadrul Capitaniei Constanta au inceput cercetarile la fata locului, urmand sa stabileasca din ce cauza s-a produs coliziunea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.