Jose Carerras a confirmat ca va sustine un concert la Timisoara in 20 iulie, prin semnarea contractului cu firma Megaconcert din Ungaria, cel care il va aduce pe tenor in orasul de pe Bega. Primaria Timisoara suporta 600.000 lei din cheltuielile cu concertul.

“Mai avem nevoie de sponsorizari. Biletele vor avea un pret mediu de 100 de lei si vor fi puse in vanzare circa 8.000. Concertul de la Timisoara va fi primul pe care tenorul il sustine in aer liber si singurul sau concert in Romania”, a precizat in cadrul unei conferinte de presa Attila Balazs, directorul Teatrului Maghiar “Csiki Gergely” din Timisoara. Potrivit sursei citate, concertul va avea loc la Strandul Tineretului, in aceeasi locatie unde a fost si Julio Iglesias in vara anului trecut.

Primaria a pregatit si cateva concerte pentru Ziua Europei. In 9 mai, in Piata Unirii din Timisoara, va intretine publicul cantareata In-grid, iar in 11 mai este asteptat Al Bano. De Ziua Timisoarei, in trei august, va fi asteptata trupa UB 40.

In aceasta primavara trebuia sa vina la Timisoara si fondatorul trupei Dire Straits, Mark Knopfler, dar acesta a renuntat dupa scandalul creat in Italia de presupusa crima a lui Romulus Mailat, potrivit viceprimarului Adrian Orza.