Ministrul finantelor, Varujan Vosganian, a declarat luni, la finalul sedintei conducerii PNL, ca le-a prezentat colegilor o formula care sa permita acordarea de tichete cadou, in limitele sumelor prevazute in acest scop in Legea bugetului de stat sau in veniturile administratiilor locale.
"Am prezentat o reformulare care sa inlature posibilele excese si care sa asigure predictibilitate si echilibru bugetar. Formularea aceasta spune ca se pot acorda tichetele cadou in limitele sumelor prevazute ca atare in Legea bugetului de stat sau, dupa caz, limitele veniturilor proprii disponibile ale adminstratiei locale, acele venituri care rezulta din impozite si taxe locale", a explicat Vosganian.

Ministrul de finante a precizat ca Ordonanta de Urgenta aflata in vigoare nu va fi abrogata, ci va fi facuta doar o "completare" la articolul din dispozitii finale si tranzitorii in care se vorbeste despre aceasta chestiune.
In cadrul sedintei de saptamana trecuta, s-a decis sa i se ceara ministrului de finante un raport privind posibilitatea reintroducerii acordarii tichetelor cadou, din cauza prejudiciilor de imagine aduse PNL de catre adoptarea unei masuri nepopulare. Decizia a fost luata in cadrul Biroului Politic Central al PNL, dupa ce anterior premierul Tariceanu anuntase la sedinta de Guvern ca sustine o masura de eliminare a tichetelor cadou si ca ea demonstreaza ca Executivul nu este dispus ca acorde pomeni electorale asa cum a fost adesea acuzat. Ulterior, membrii BPC i-au reprosat premierului ca "le ridica in cap" corpul profesoral in plina campanie electorala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.