Angajatii uzinei Dacia din Pitesti au decis vineri, sa accepte oferta salariala a administratiei si sa inceteze greva generala declansata in urma cu trei saptamani, informeaza NewsIn. Acordul cu sindicatul a fost deja semnat, iar angajatii au reluat lucrul in jurul orei 13.00.
Reprezentantii administratiei s-au intalnit, noaptea trecuta, cu sindicalistii si, dupa cateva ore de discutii, le-au facut o noua oferta salariala. Aceasta prevede acordarea a 300 de lei incepand cu 1 ianuarie si 60 de lei de la 1 septembrie, plus acordarea unei prime de rezultat pentru 2007 in valoare de minimum 900 de lei. Noua oferta este mai buna decat cea facuta la inceputul saptamanii, cand, per total, se ajungea la o crestere salariala de 390 de lei.

Angajatii uzinei Dacia au intrat in greva generala pe timp nelimitat in data de 24 martie, dupa ce au respins oferta administratiei de majorare salariala cu 12%, pretentiile lor fiind mult mai mari.

Sindicatul Uzinei a intocmit o lista cu 14 revendicari, printre cele mai importante numarandu-se marirea salariala in suma fixa de 550 de lei, in doua transe si prime de Paste si de Craciun, in valoare de 50% din salariul mediu brut total pe societate.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.