Raspunzand acuzatiilor de coruptie lansate de presedintele Traian Basescu la adresa judecatorilor care i-au acordat dreptul de constructie in parcul Bordei lui Costel Constanda, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) spune ca activitatea magistratilor nominalizati a fost cercetata dar nu s-au descoperit abateri.
Anul trecut, inspectorii CSM au exclus reaua-credinta a judecatorilor, dupa ce au stabilit ca nu pot fi retinute elemente de conduita ''necorespunzatoare in exercitarea functiunilor judiciare din partea magistratilor Curtii de Apel''. Verificarea Inspectiei Judiciare a fost declansata in urma articolelor aparute in presa in legatura cu solutionarea dosarului cunoscut sub numele de "Parcul Bordei".

Presedintele CSM, Lidia Barbulescu, a declarat ca afirmatiile la adresa justitiei facute de Traian Basescu, la B1TV, contravin normelor internationale si dispozitiilor constitutionale privind functionarea justitiei si incalca principiul independentei acesteia. Afirmatia potrivit careia judecatorul care a solutionat cauza Parcul Bordei este corupt incalca prezumtia de nevinovatie care stipuleaza ca pana la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti de condamnare persoana este considerata nevinovata", a adaugat Barbulescu, citata de RealitateaTV.


Despre autor:

Yuppy

Citeste articolul integral in Yuppy

Sursa: Yuppy


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.