Presedintele a acuzat dezinteresul fata de achizitionarea de tehnica militara si mentinerea numarului mare de generali din Armata.

Presedintele Traian Basescu a atacat dur Ministerul Apararii Nationale (MApN), cu ocazia bilantului Armatei. Basescu i-a criticat pe ministrul Teodor Melescanu si pe seful Statului Major General, amiralul Gheorghe Marin, pentru dezinteresul in achizitionarea de tehnica militara de ultima genera­tie si pentru mentinerea excedentului de ofiteri cu grade mari.

Potrivit sefului statului, per­petuarea intarzierilor pri­­vind achizitiile de tehnica noua pentru armata este un element ingrijorator, iar responsabilitatea majora apartine MapN, care trebuie sa pregateasca documentatia, sa analizeze si sa decida asupra achizitiilor. "Nimeni nu are dreptul sa se joace de-a securitatea nationala", a mai spus Traian Basescu. Nu a fost singura critica adusa ministrului Teodor Melescanu si institutiei pe care o conduce.

Prea multi generali

Seful statului a avertizat ca nu este dispus sa tolereze intarzieri sau "discutarea pe la colturi" a deciziilor CSAT, referitoare la reformarea Armatei. Potrivit acestuia, exista un excedent la nivelul gradelor mari in Armata si a cerut ministrului apararii sa aplice imediat hotararea CSAT in acest sens.

"Domnule ministru, domnule sef al SMG, va cer aplicarea imediata a acestei hotarari! Nu sunt dispus sa tolerez discutarea pe la colturi a hotararilor din CSAT sau intarzierea punerii in practica a acestor hotarari!".
Singura scuza a conducerii Ministerului Apararii poate fi aceea ca organigrama finala a Armatei trebuie sa fie atinsa abia la data de 31 decembrie 2008. La acel moment, Ministerul Apararii trebuie sa aiba 90.000 de angajati, dintre care 75.000 de militari si 15.000 de civili.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.