Angajatii de la Dacia Renault vor continua greva generala, in conditiile in care Tribunalul Arges a declarat greva legala. Sindicalistii au respins ultima oferta facuta de administratie, care viza o crestere salariala de 394 de lei brut.

Administratia a anuntat ca nu va relua negocierile pana cand oamenii nu se vor intoarce la lucru. Totusi a majorat oferta salariala, propunand o crestere salariala pentru acest an cu 394 de lei brut, in doua transe, fata de 250 de lei brut, cat oferise pana acum. Sindicatul uzinei solicitase o majorare de 550 de lei, informeaza Curentul.

Potrivit Gandul, dupa opt ore de asteptare infrigurata in fata Tribunalului Arges, sindicalistii si administratia Automobile Dacia au primit, ieri, verdictul oficial: greva este legala.

Avand in vedere decizia de ieri a instantei, incapatanarea grevistilor s-ar putea sa le aduca, insa, exact cresterea salariala dorita. Administratia nu mai are acum de ce sa-si faca sperante ca i-ar convinge altfe sa reia lucrul pe muncitorii care au declarat ca sunt dispus sa mearga “pana la capat”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.