Magistratii Curtii de Apel au dispus, luni, amendarea lui Sorin Ovidiu Vantu cu 5.000 RON pentru ca nu s-a prezentat in procesul FNI, desi a fost citat ca martor de trei ori, si au hotarat sa-l citeze din nou, cu mandat de aducere, pentru termenul din 21 aprilie.
Instata a constat, la termenul de luni, ca citarea cu mandat de aducere, pentru Vantu, s-a indeplinit la fiecare termen, dar ca acesta nu s-a prezentat si, in consecinta, a dispus sanctionarea omului de afaceri cu amenda judiciara in cuantum maxim de 5.000 RON.Magistratii au mai dispus amendarea, cu 1.000 RON, a organelor judiciare care nu au indeplinit mandatul de aducere cu alt martor citat in procesul FNI.

La termenul din 17 martie, Sorin Oviu Vantu a trimis la registrul de valori al instantei acte medicale care sa justifice imposibilitatea de a se prezenta la proces, mentionand ca informatiile sunt confidentiale. Magistratii au apreciat ca nu pot pune in discutia partilor motivele de neprezentare invocate de Sorin Ovidiu Vantu, dar au dispus din nou citarea lui cu mandat de aducere, la adresa din comuna Corbeanca.
Curtea de Apel Bucuresti a admis, la un termen anterior, audierea, in calitate de martor, a lui Sorin Ovidiu Vantu si a respins cererile de audiere a lui Decebal Traian Remes si Mugur Isarescu, formulate in data de 4 februarie de Ioana Maria Vlas si sustinute de avocatii tuturor partilor.

Curtea de Apel Bucuresti a mai respins efectuarea expertizei semnaturilor pe ordinele de plata emise in perioada in care Ioana Maria Vlas era plecata in strainatate, precum si solicitarea de relatii de la AVAS si SRI, cereri formulate tot in data de 4 februarie 2008.

Dupa aflarea sentintei din 20 martie, Stefan Ionita, presedintele Asociatiei Investitorilor FNI si FNA, a declarat pentru agentia NewsIn: "Este o decizie unitara, pentru toti. Vor fi date despagubiri indexate pana in momentul cand se vor deconta aceste sume".

Reamintim ca in 13 octombrie 2005, Tribunalul Bucuresti i-a condamnat pe Ioana Maria Vlas si Nicolae Popa, la cate 20 de ani de inchisoare.

Pe latura penala, fostul administrator al SOV Invest, Ioana Maria Vlas, a fost condamnata la mai multe pedepse cu inchisoarea, cea mai mare, de 20 de ani, fiindu-i aplicata pentru inselaciune. Nicolae Popa, fost director al grupului de firme Gelsor si membru al Consiliului de Incredere al SOV Invest, a fost condamnat in lipsa la 20 de ani de detentie pentru inselaciune si la doi ani pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata. Nicolae Popa este dat in urmarire internationala de la sfarsitul anului 2000, pe numele sau fiind emis un mandat de arestare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.