Sute de ieseni au trecut ieri pe la Biserica “Sfintii 40 de mucenici” din Iasi, pentru a-si lua ramas bun de la pictorul Sabin Balasa.

Pictorul Sabin Balasa este inmormantat astazi, la Iasi, alaturi de Ion Creanga si Mihail Kogalniceanu
Trupul neinsufletit al pictorului Sabin Balasa a ajuns in noaptea de joi spre vineri la Iasi si a fost depus la Biserica „Sfintii 40 de Mucenici”, vis-a-vis de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza.

In jurul orei 8.00, sicriul va fi mutat in Sala Pasilor Pierduti din incinta universitatii, iar ulterior va fi inhumat in cimitirul „Eternitatea”. Sabin Balasa a pictat aceasta sala si a inceput lucrul in anul 1968. Picturile au fost finalizate in 1976 si, in toata aceasta perioada, Balasa a a petrecut mult timp la Iasi. Tudor Balasa, unul dintre copiii sai, a precizat ca a fost una dintre dorintele tatalui sau sa fie ingropat in capitala Moldovei.

Astazi la ora 12.00 va incepe mitingul de doliu. La ora 13.30, coloana se va deplasa spre cimitirul „Eternitatea“. Pictorul Sabin Balasa va fi inhumat intr-o zona centrala a cimitirului „Eternitatea“, alaturi de Ion Creanga, Mihail Kogalniceanu, Garabet Ibraileanu si Vasile Pogor, fost primar al Iasiului.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.