Prima Doamna a Americii, Laura Bush, s-a adresat astazi, la Bucuresti, tinerilor atlantisti intr-o conferinta de presa. Sotia presedintelui a facut un apel catre studentii Universitatii din Kabul si a subliniat rolul femeii si al educatiei pentru un viitor stabil si democratic.

Prima Doamna a amintit progresele facute de Afganistan si a mentionat ca meritul apartine nu numai contributiei Statelor Unite si a aliatilor NATO, cat mai ales populatiei afgane, arata NewsIn.

Laura Bush si-a reiterat suportul fata de emanciparea femeilor afgane si a mentionat ca o democratie stabila necesita mai mult decat alegeri. Din cei 7.000 de studenti afgani, numai 2.000 sunt femei si e nevoie ca numarul femeilor implicate in viata politica sa creasca, a mai spus aceasta.

Statele Unite vor sa ajute Afganistanul, sa ii asigure un viitor democratic stabil, a mentionat Laura Bush.

Universitatea din Kabul este doar una dintre cele 16 universitati afgane care primesc sprijin financiar american. Din 2002 Statele Unite au cheltuit 343 de milioane de dolari pentru a ajuta universitatea, a mai spus Laura Bush. Anul acesta 91 de milioane de dolari vor fi investiti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.