Aeronava Air Force One care l-a transportat pe George W. Bush la Constanta a aterizat, astazi, la ora 11.00, pe aeroportul Mihail Kogalniceanu unde, dupa protocolul unei bilaterale, presedintele Statelor Unite a fost intampinat de seful statului roman, Traian Basescu.

George W. Bush este insotit de sotia sa, Laura, iar alaturi de presedintele Traian Basescu se afla sotia acestuia, Maria. Pe aeroportul din Mihail Kogalniceanu s-au aflat si ministrul roman de Externe, Adrian Cioroianu si cel al Apararii, Teodor Melescanu.

George Bush va avea o intrevedere, la o vila de protocol din Neptun, cu presedintele Traian Basescu. La finalul intalnirii bilaterale, cei doi sefi de stat vor sustine o conferinta de presa comuna.

Presedintele Basescu a declarat luni, la TVR, ca ar putea discuta cu George Bush despre o solutie bilaterala in chestiunea scutului antiracheta, in cazul in care la summitul NATO nu se va ajunge la un consens pe acest subiect.

"Eu nu exclud posibilitatea, voi face aceasta discutie cu presedintele Bush legat de o solutie bilaterala daca la NATO nu gasim o solutie a unui scut complementar pentru toti", a declarat Basescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.