Tara noastra va primi a doua scrisoare de avertizare in procedura de infringement deschisa la Bruxelles din cauza deficientelor in functionarea sistemului unic de urgenta 112.

Comisia Europeana urmeaza sa ia aceasta decizie in cursul acestei zile, intrucat termenul de doua luni pe care Bucurestiul l-a avut la dispozitie pentru remedierea problemelor a expirat inca din luna ianuarie.

Surse europene afirma ca Executivul european vrea ca Serviciul 112 sa devina complet functional cat mai repede si considera ca sfarsitul verii lui 2008 este un termen mult prea indepartat. In Romania exista probleme cu localizarea apelantului care suna de pe un telefon mobil, fapt care ingreuneaza interventiile Salvarii, pompierilor si politiei.

Aceasta este si cauza pentru care Romania este pe primul loc in Europa la capitolul apeluri false, cu un procentaj urias, de 90%.

Guvernul a aprobat o ordonanta de urgenta chiar luna trecuta in care stipula un acord intre Serviciul de Telecomunicatii Speciale si operatorii de telefonie mobila, dar si finantarea Serviciului 112 cu 38 de milioane de lei anual.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.