Licitatia drepturilor TV pentru partidele de fotbal din Liga I a involburat apele pe piata media din Romania. Dupa ce Dumitru Dragomir, presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, a anuntat ca forul pe care-l conduce vizeaza obtinerea unei sume totale minime de 60 de milioane de euro pentru drepturile de transmisie pe urmatorii trei ani, ofertele au inceput sa curga.

„Avem pe masa propuneri de 80 de milioane de euro pentru trei ani“, s-a laudat ieri un membru din comisia LPF desemnata sa se ocupe cu vanzarea drepturilor de transmisie. Castigatorul va fi stabilit in urma unei licitatii publice, programata luni, 31 martie, la sediul ligii.

Conform caietului de sarcini aprobat de Adunarea Generala a LPF, suma de pornire a licitatiei este de 18 milioane de euro pe an (fara TVA, procent care urmeaza sa fie platit tot de cumparator). In cazul in care nicio televiziune sau trust media nu va oferi pretul minim solicitat de LPF (forul care organizeaza competitia interna), licitatia se va repeta pe 21 aprilie. In eventualitatea unui alt esec, licitatia se va amana pentru 12 mai, acesta fiind ultimul termen stabilit de Adunarea Generala.