Peste 1.000 de lucrari de pictura, sculptura, instalatie, fotografie, video sau dans, realizate de tineri artisti din Romania si din alte tari, vor fi proiectate joi, vineri si sambata seara pe fatada Universitatii de Arhitectura "Ion Mincu" din Bucuresti, in cadrul proiectului "Roll up art".

In cele trei seri, de la ora 18.30 pana la 22.30, pe fatada cladirii de la fantana de la Universitate vor fi prezentate publicului lucrari realizate de peste 100 de artisti romani si din Marea Britanie, Statele Unite, Suedia, Olanda, Irlanda, Serbia, Croatia si India, informeaza NewsIn.

Proiectul, care isi propune sa intermedieze contactul publicului larg cu noile tendinte in arta, a ajuns anul acesta la a doua editie. Anul trecut, proiectiile au fost centrate pe arta contemporana romaneasca. "Roll up art" este primul proiect din acest an inclus in programul de arta publica si comunitara "I Love Bucharest", sustinut de Asociatia din Pod si Galeria Mora din Bucuresti.

"Roll up art" desfiinteaza barierele dintre galeriile de arta - spatii expozitionale clasice, care sufera in general de o lipsa acuta de vizitatori - si spatiul public - un spatiu deschis si dinamic, si creeaza o punte de legatura intre artist si public, potrivit unui comunicat de presa al organizatorilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.