Fotografiile lui Alex Galmeanu, din seria „People I Know“, care infatiseaza oameni din lumea modei, mass-media, showbiz sau sport, vor fi expuse timp de doua luni la Paris.
Andi Vasluianu, sarind de pe marginea unui zid, tinind in mina o roata de la bicicleta care se vede in fundal. Corina Danila, cu o alura vintage, stind cu fata la colt si intorcind doar capul spre camera. Mihai Dobrovolschi, tinind in gura, ca o suzeta, o priza, de care apropie un stecar. Acestea sint doar citeva dintre imaginile surprinse de Alex Galmeanu in seria de portrete “People I Know”, pe care o tot imbogateste de cinci ani incoace.

Cu un titlu inspirat din titlul original al filmului american „Cu cartile pe fata“ - „People I Know“, cu Al Pacino si Kim Basinger in rolurile principale, seria de fotografii a lui Galmeanu numara deja aproape 100.

In perioada 8 aprilie - 6 iunie, 39 dintre aceste imagini vor putea fi vazute la galeria pariziana Agent Double&Crossroads, intr-o expozitie organizata sub inaltul patronaj al ambasadorului Romaniei in Franta, Teodor Baconsky. Modelele fotografului - in mare parte cunoscute publicului roman - provin din zone variate ale scenei publice, de la televiziune, presa scrisa, showbiz, fotbal, gimnastica sau moda, si sint realizate atit color, cit si alb-negru. Printre chipurile care se regasesc in aceasta expozitie se mai afla Chris Simion, Radu Muntean, Gyuri Pascu, Ana Lesko, Smiley, Vlad Ivanov, Nadia Comaneci, Cristi Chivu sau Adrian Mutu. Fotografiile au fost realizate de-a lungul a patru ani, din 2003 pina in 2007.

Fotograful Alex Galmeanu s-a nascut la Bucuresti, in 1978. S-a apucat de fotografie la virsta de 14 ani, ajungind sa lucreze, pe la 20 de ani, pentru diferite reviste romanesti, dar si cu trusturi media si case de discuri.

Portretele din seria „People I Know“ au fost expuse si la Bucuresti, la Muzeul National de Arta Contemporana, in urma cu trei ani. Fotograful declara insa pentru Cotidianul ca expozitia de la Paris cuprinde multe lucrari noi, din moment ce aceasta serie „nu e conceputa ca un proiect incheiat, ci ca unul deschis, la care adaug tot timpul“.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.