Traficul rutier va fi interzis, din 27 martie pana pe 5 aprilie, pe traseul pe care se vor deplasa coloanele oficiale

In timp ce culoarul unic se inchide de joi pana sambata viitoare, pe strazile din acest perimetru nu se va circula de pe 1 pana pe 5 aprilie.Edilii Capitalei au inceput pregatirile pentru golirea de masini a culoarelor pe care vor circula delegatiile participante la summit. Strazile din centru vor fi total sau partial inchise, iar masinile parcate in apropierea traseelor folosite de oficiali vor fi ridicate.

Potrivit Adevarul, centrul Bucurestiului va fi unul mai mult pietonal in zilele in care se va desfasura Summitul NATO. Cel mai recomandat va fi mersul pe jos, chiar daca autoritatile recomanda transportul in comun, in special metroul. Surse municipale spun ca vor exista chiar si zone interzise pietonilor, accesul acestora fiind permis unui numar restrans de persoane care vor avea ecusoane speciale.

Probleme vor avea si bucurestenii care obisnuiau sa-si parcheze masinile in perimetrele Victoriei, Arcul de Triumf, Piata Palatului sau in alte zone aflate pe traseul oficial. Potrivit unei hotarari a Consiliului General, care urmeaza sa fie aprobata astazi, toate masinile aflate in zonele considerate de securitate vor fi mutate incepand de poimaine, de catre Administratia Strazilor, care are deja un contract cu firma Supercom. Asa ca aproape un sfert din strazile din Capitala vor avea restrictii de circulatie, si chiar de stationare.

Declarat evenimentul anului 2008, organizarea Summit-ului in capitala noastra a cam pus pe treaba autoritatile. Asa ca, prezenta unor nume grele precum George W. Bush, Nicolas Sarkozy sau Vladimir Putin a trezit in noi dorinta de a intari securitatea, de a planta flori, a proteja spatiile verzi... Initiativele sunt laudabile, mai ales ca nu avem parte de ele decat la evenimente de zile mari. Ca acesta.
.Un punct extrem de important pe agenda Summit-ului il constituie intalnirea celor doi presedinti: Traian Basescu si George Bush, de la 2 aprilie, de la Constanta, arata Jurnalul National. Astfel, potrivit comandamentului pentru securizarea Summit-ului au fost dispuse masuri speciale de securitate maritima si supraveghere navala, repetitia generala pentru verificarea securitatii evenimentului urmand sa se desfasoare la 1 aprilie.

"S-au analizat alternativele de deplasare a celor doi presedinti la locul reuniunii, luandu-se in calcul securizarea unor culoare rutiere destinate exclusiv delegatiilor oficiale de la Aeroportul "Mihail Kogalniceanu" pana in statiunea Neptun", se arata in comunicat.

Potrivit Romania Libera, DN 2A, care leaga Aeroportul "Mihail Kogalniceanu" de Constanta, a fost luat de ieri dimineata cu asalt de drumari. Se toaleteaza copacii, se strang gunoaiele de la marginea carosabilului, se trag noi marcaje si se vopsesc podurile. Cateva sute de salariati, mii de kilograme de vopsea si zeci de masini ale Administratiei Nationale a Drumurilor au fost angrenate in ampla operatiune de "albire" a rutei sefilor de stat. "N-am mai vazut de pe vremea lui Ceausescu atata agitatie. E bine macar ca s-au apucat de treaba. Ramanem si noi cu ceva dupa ce pleaca Bush", a declarat un localnic din comuna Kogalniceanu.

Pentru a avea situatia sub control, oficialii romani au mobilizat incepand de maine, aproape 1.300 de politisti de la Rutiera pentru a patrula pe strazile Bucurestiului. Evz informeaza ca peste 800 dintre ei au fost detasati din toate judetele tarii pentru a intregi dispozitivul de securitate din Capitala in perioada Summitului NATO. Cei peste 800 de politisti de la Rutiera, detasati din toate judetele tarii pentru a intregi dispozitivul de securitate din Capitala in perioada Summitului NATO din 2-4 aprilie, isi vor incepe misiunea de maine. Asta, pentru a se familiariza cu Bucurestiul si cu traficul infernal de aici. Asa a anuntat, ieri, seful Politiei Romane, chestorul Gheorghe Popa, care a facut cunostinta cu subofiteri si ofiteri veniti din provincie, la Academia de Politie „Alexandru Ioan Cuza“, unde mare parte dintre acestia vor fi cazati pana pe 5 aprilie, cand urmeaza sa se intoarca acasa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.