Ministrul Mediului si Dezvoltarii Durabile (MMDD), Attila Korodi, a anuntat, joi, ca institutia pe care o conduce lucreaza la un proiect de lege, potrivit caruia, incepand cu anul 2009, toate institutiile publice vor fi obligate sa achizitioneze exclusiv surse ecologice de iluminat, informeaza Rompres.
Demnitarul a explicat ca prin acest proiect se doreste sa se impuna achizitionarea numai de becuri ecologice si nu incandescente. De asemenea, tot din 2009, MMDD vrea sa impuna un plafon minim obligatoriu de 15% produse ecologice din totalul achizitiilor de echipamente IT si pentru hartia copiativa. Ministrul Mediului a subliniat ca, in cazul calculatoarelor, va trebui sa fie achizitionate doar cele etichetate ca produse verzi, caracterizate printr-un consum energetic redus, iar in cazul hartiei copiative sa se cumpere doar hartie reciclata eco-etichetata. "Vrem sa producem o schimbare esentiala in optica achizitiilor publice, unde obligatiile de a achizitiona eco sunt, la ora actuala, zero", a spus Korodi. Potrivit ministrului, pe termen mediu, este mai ieftin sa utilizezi hartie reciclata decat hartie noua. "Daca ne uitam pe termen scurt, pot sa fie cateva procente mai mari (referitor la pret - n.r.), dar astazi vorbim de dezvoltare durabila si de investitii pe termen lung", a punctat ministrul


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.