Lidia Barbulescu s-a aratat “surprinsa neplacut” fata de afirmatia din raportul de tara al americanilor, conform careia fostul ministru al Justitiei a divulgat date confidentiale din raportul Tulus.
Presedinta Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) si-a manifestat joi revolta fata de “afirmatii nefundamentate” din raportul de tara al Departamentului de Stat al SUA, care se referea la practicile in domeniul drepturilor omului. Mai mult, Barbulescu a somat Departamentul de Stat al SUA sa-i prezinte “probele” pe care se bazeaza afirmatiile potrivit carora unul dintre membrii CSM ar fi dezv`luit date confidentiale din raportul Tulus. Documentul consemneaza ca, anul trecut, un membru al CSM ar fi divulgat date despre investigatia inspectiei judiciare a CSM la Directia Nationala Anticoruptie, “in vederea discreditarii acestei directii”.

In vara anului trecut, CSM a facut un control de fond la DNA, ca urmare a cererii fostului ministru al Justitiei, Tudor Chiuariu, de revocare din functie a procurorului Doru Tulus, seful Sectiei a II-a a DNA. Sefa CSM a uitat insa ca respectivul membru CSM, care a divulgat informatii confidentiale din raportul inspectiei inainte ca documentul sa devina public, s-a deconspirat singur. Cu citeva zile inainte de a fi discutat raportul in CSM, Tudor Chiuariu, pe atunci membru de drept al consiliului, a citat pasaje intregi din document intr-o conferinta de presa.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.