Procurorii anticoruptie au instituit sechestru asigurator asupra unui apartament din Baia Mare apartinand fostului ministru al Agriculturii, Decebal Traian Remes, cercetat de procurori pentru o presupusa mita pe care ar fi primit-o.

Potrivit unor surse judiciare, sechestrul a fost pus in cursul zilei de miercuri si vizeaza unul dintre imobilele aflate in proprietatea lui Remes, in valoare de aproximativ 60.000 de euro. In cazul in care fostul ministru va fi trimis in judecata in dosarul in care este acuzat ca ar fi primit 15.000 de euro spaga de la un om de afaceri si va fi declarat vinovat la sfarsitul procesului, acest apartament poate fi scos la licitatie. Din suma obtinuta, statul va putea confisca cei 15.000 de euro, informeaza EVZ.

In respectiva locuinta, care are 95 de metri patrati, ar functiona o firma apartinand fostului demnitar. Remes a apreciat ca apartamentul ar valora aproximativ 60.000 de euro. "Legea permite ca, in cazul in care exista o mita pe care nu o gasim fizic, sa existe o asigurare ca banii care au fost luati de cineva ca mita se pot recupera si confisca. In cazul acesta este vorba despre cei 15.000 de euro din plicul primit de la fostul ministru Muresan, bani proveniti de la omul de afaceri Gheorghe Ciorba, dupa cum informeaza Ziua. Daca instanta va decide ca Remes a primit 15.000 de euro mita, in plicul dat de Ciorba, prin Muresan, la terasa din Dorobanti, apartamentul domnului Remes va putea fi scos la vanzare, iar 15.000 de euro din pretul obtinut pot fi confiscati de stat", au declarat surse judiciare, citate de Mediafax.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.