Cunoscuta scriitoare, Monica Lovinescu, doneaza statului roman propria casa, cu terenul aferent, situata in Paris, in strada Francois Pinton nr. 8, 75019, informeaza editia online a Ziarului de Iasi, citata de ziare.com
Cladirea va deveni proprietate publica a statului in administrarea Ministerului Afacerilor Externe, in serviciul comunitatii romanesti din Franta relatiilor culturale dintre Romania si Franta si pentru conservarea patrimoniului simbolic al emigratiei romanesti din Franta si va fi utilizat exclusiv in scopuri non-profit.
Guvernul a autorizat miercuri Ministerul Afacerilor Externe sa accepte aceasta donatie cu sarcini propusa de scriitoarea Monica Lovinescu, rezidenta in Franta, in favoarea statului roman. Sarcinile care revin statului roman, in urma donatiei, sint: constituirea si conservarea unui fond de lucrari ale literaturii romane si straine; crearea unui centru cultural roman intitulat "Memorial Ierunca-Lovinescu".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.