Senatorul PNL Norica Nicolai a fost aleasa ieri in unanimitate, presedinte al Comisiei juridice, post ramas vacant in urma demisiei de saptamana trecuta a senatorului UDMR Peter Eckstein Kovacs.

Nicolai a precizat ca nu se gaseste intr-o situatie de incompatibilitate, in conditiile in care este si vicepresedinte al Senatului, deoarece, potrivit regulamentului, acest lucru este permis, arata NewsIn.

"Regulamentul Senatului interzice cumulul numai in ceea ce priveste conducerea comisiilor permanente, nu si reprezentarea in Biroul Permanent. Deci pot fi in acelasi timp si presedinte al comisiei si vicepresedinte al Senatului", a precizat senatorul PNL.

Cat priveste UDMR, Nicolai a afirmat ca formatiunea nu a solicitat in schimb alta functie, deoarece in 2004, dupa alegeri, presedintia Comisiei juridice a apartinut liberalilor, care au cedat-o reprezentantului Uniunii, Peter Eckstein Kovacs.

Eckstein si-a anuntat demisia in cadrul sedintei Comisiei juridice de martea trecuta in contextul unor discutii aprinse despre Ordonanta ANI, moment in care si-a explicat gestul prin faptul ca nu are sustinerea grupului sau pentru a face reforma in justitie in sensul in care-l doreste.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.