Presedintia este prima institutie a statului roman care a raspuns petitiei telespectatorilor Realitatea TV impotriva taxei auto, semnata de peste 120.000 de oameni.

Intr-o scrisoare trimisa postului, Traian Basescu se angajeaza sa urmareasca indeaproape modul in care Guvernul Romaniei va initia o lege privind taxa auto care sa corespunda exact cerintelor exprimate de romani.

Raspunsul sefului statului vine la aproape 20 de zile dupa ce Realitatea TV si Automobil Clubul Roman au depus la Presedintie petitia telespectatorilor.

In raspuns, se mai precizeaza ca Parlamentul si Guvernul nu au tinut cont de pozitia romanilor atunci cand au votat sau initiat taxa de prima inmatriculare. De asemenea, Traian Basescu mai promite ca va urmari aceasta tema de interes major pentru cetateni si Uniunea Europeana, si va cere celor care o adopta: responsabilitate, implicare, transparenta, proportionalitate si legalitate.

In urma cu doua saptamani deputatii din Comisia pentru cercetarea abuzurilor si pentru petitii au stabilit prin vot ca taxa de prima inmatriculare reprezinta un abuz. Petitia telespectatorilor Realitatea TV impotriva taxei auto a mai fost depusa la Guvern, Parlament si la institutia Avocatului Poporului.

Reprezentantii acestora mai au 10 zile din termenul legal pentru a raspunde la solicitarile celor peste 120.000 de romani care au cerut o anularea unei legi pe care o considera nedreapta.


Despre autor:

Realitatea

Sursa: Realitatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.