Maghiarii din Ardeal vor avea un post regional de televiziune care va emite din Targu-Mures. Proiectul, finantat cu bani de la Budapesta, apartine unei fundatii conduse de Nagy Zsolt.
Amanarea repetata a infiintarii la Targu-Mures a unui post public de televiziune cu sectii in limbile romana si maghiara a pus la lucru capii UDMR care, in an electoral, anunta deschiderea unei televiziuni private care sa acopere intreg Ardealul. Astfel, fostul ministru al Comunicatiilor, Nagy Zsolt, a declarat ca in curand la
Targu-Mures va incepe sa emita in eter o noua televiziune particulara. Aceasta va fi exclusiv in limba maghiara, dar principalele emisiuni vor avea si subtitrare in romana. La baza proiectului se afla Fundatia "Jeno Jankovics", condusa de fostul ministru al Comunicatiilor, care spune ca UDMR nu are nici o implicare in finantarea acestui proiect. "UDMR nu are nici un rol in finantarea acestei televiziuni. Este vorba de o initiativa civica a unei fundatii, iar fundatia a primit un grant dedicat acestui scop din partea guvernului maghiar. Este vorba de un fond de pornire de 1,2 milioane de euro", a declarat Nagy Zsolt, care a subliniat ca proiectul nu se doreste a fi unul local, ci unul regional, aria de acoperire preconizata pentru viitorul post de televiziune acoperind 85% din suprafata Ardealului. "Aria de acoperire o preconizam a fi judetele transilvanene. Evident, incercam sa contractam toate posibilitatile de difuzare, respectiv televiziuni prin cablu si modalitatile alternative existente pe piata.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.