Una dintre cele cinci case care au fost mistuite de ieri in incendiul de la Silistea Snagov era proprietatea jurnalistului Sorin Rosca Stanescu.Focul s-a extins de la una dintre casele vecine, dupa ce o batrana a incercat sa scape de gunoaiele din gospodarie arzandu-le., informeaza Jurnalul National. Jurnalistul a declarat ca din cele doua corpuri de cladire pe care le detinea a reusit sa recupereze doar cateva obiecte.

In momentul in care s-a declansat incendiul, SRS, care locuieste in casa din lemn, era plecat. Cei care i-au anuntat pe pompieri au fost insa paznicii jurnalistului. Evz precizeaza ca valoarea totala a pagubelor se ridica, sustin unele surse, la 40.000 de lei, iar politistii spun ca, in casuta de chirpici, Rosca Stanescu amenajase un muzeu cu obiecte traditionale romanesti.

Pentru stingerea incendiului au fost trimise mai multe autospeciale. Interventia pompierilor a fost ingreunata din cauza lipsei surselor de alimentare cu apa, dupa cum a declarat purtatorul de cuvint al ISU Ilfov, Claudiu Zamfir, citat de Antena 3. Doua locuinte si trei anexe din lemn au ars. La locul faptei au fost trimise trei autospeciale pentru stingerea incendiilor si alte doua pentru alimentare cu apa, anunta Cotidianul.