Procurorul Ioan Berghezan, din cadrul Parchetului Curtii de Apel Alba Iulia, este cercetat de Serviciul Teritorial Brasov al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) pentru ca ar fi pretins 40.000 de euro n schimbul sumei, promitnd ca va interveni pe lnga un judecator pentru obtinerea unei solutii favorabile.
Berghezan este cunoscut ca fiind un apropiat al primarului Sibiului, Klaus Johannis. Fost procuror la Parchetul Tribunalului Sibiu, Ioan Berghezan este cunoscut pentru faptul ca a stat abuziv intr-o casa, cu sprijinul edilului Johannis.

Ioan Berghezan, fost prim-procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul Sibiu si magistrat la Parchetul Curtii de Apel Alba Iulia, este acuzat ca ar fi pretins o fila cec în baza careia sa-si deconteze contravaloarea mobilei nou-achizitionate, în schimbul sumei primite spunând ca va interveni pentru un om de afaceri, au declarat, pentru Mediafax, surse judiciare.Procurorii anticoruptie instituisera o masura asiguratorie asupra bunurilor omului de afaceri (contestata în instanta de acesta), pentru care procurorul sibian ar fi vrut sa intervina pe lânga un judecator, sustin sursele citate.În 19 februarie, Serviciul Teritorial Brasov al DNA a pus în miscare actiunea penala împotriva lui Ioan Berghezan, procuror în cadrul Parchetului Curtii de Apel Alba Iulia, pentru trafic de influenta.Sesizata de DNA, Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis ca, începând cu 21 februarie, procurorul Berghezan sa fie suspendat din functie.

Lupta cu municipalitatea

Procurorul Ioan Berghezan a stat, fara drept, peste 10 ani, intr-o casa care nu-i apartinea. Adevaratul proprietar, Mihai Trif, are o hotarare definitiva si irevocabila, investita cu titlu executoriu de Curtea de Apel Cluj, in care se preciza ca detinatorii de drept ai spatiului sunt cei care l-au construit, adica familia Trif. Mult timp insa, punerea in aplicare a hotararilor instantelor judecatoresti a fost refuzata de catre juristii Primariei Sibiu. Ioan Berghezan a spus, in repetate randuri, ca nu va parasi casa, deoarece este proprietarul adevarat al imobilului, precizand ca este deja intabulat pe spatiu. Berghezan considera ca statul este vinovat in acest caz, pentru ca i-a vandut imobilul, inainte de a se stabili cu exactitate cui apartine. Mostenitorii legali au depus la Inalta Curte de Casatie si Justitie acte prin care demonstrau faptul ca familia Berghezan continua sa ocupe un imobil asupra caruia nu mai detine nici un titlu valabil. Insa departe de tergiversarile juridice, familia Trif s-a lovit si de pozitia partinitoare a lui Johannis care, cel putin la nivel moral, ar fi trebuit sa ii ajute.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.