Echipa filmului "O zi buna de plaja", premiat cu Ursul de aur pentru scurtmetraj la festivalul de la Berlin din luna februarie, a trimis inapoi trofeul pentru a fi corectat, deoarece numele filmului este scris gresit, "O zi buna de platja", potrivit site-ului Cinemagia.ro.

Producatorul executiv al filmului, Corina Burlacu, a spus pentru NewsIn ca au sesizat greseala imediat dupa ce au primit trofeul la Berlin, pe 12 februarie, iar organizatorii festivalului i-au rugat atunci sa-l returneze pentru a fi refacut.

"Am vrut sa venim intai cu el acasa, sa-l aratam", a spus Burlacu. Trofeul a fost trimis inapoi la Berlin saptamana trecuta, prin curier, pentru a fi turnat din nou, informeaza NewsIn.

Producatorul a spus ca nu i-a deranjat greseala, si ca, din cauza diacriticelor din limba romana, organizatorii festivalului le cereau mereu confirmari pentru nume. "Se mai intampla, mai ales cand e o limba mai putin cunoscuta".

Potrivit site-ului specializat Cinemagia.ro, Bogdan Mustata a spus ca, dupa ce va primi inapoi trofeul, are de gand sa-l pastreze la sediul companiei de productie Strada Film, alaturi de diploma pe care a primit-o regizorul Catalin Mitulescu pentru filmul "Trafic", premiat cu Palme d'Or pentru scurtmetraj la Cannes in 2004.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.