Peste jumatate de milion de oameni au vizitat Muzeul Bran in 2007, acesta clasandu-se in fruntea topului celor mai vizitate muzee din Romania, intocmit de agentia NewsIn. castelul Bran este urmat de Peles si de muzeele din Sibiu, oras care si-a dublat numarul vizitatorilor din aceste institutii cat a fost Capitala Culturala Europeana, informeaza NewsIn.
Cel mai popular muzeu al Romaniei a fost si in 2007 Castelul Bran, cel care a atras 540.000 de vizitatori. Resedinta de vara a familiei regale a Romaniei, Castelul Peles din Sinaia,
precum si Pelisorul, aflat in acelasi complex muzeal, au fost vizitate in 2007 de aproape 361.000 de persoane, relateaza NewsIn.

Urmatoarele doua pozitii ale clasamentului sunt ocupate de marile muzee din Sibiu: Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului si sectiile din centrul Sibiului ale Complexului ASTRA au fost vizitate de peste 349.000 de persoane, iar Muzeul Brukenthal, ce are sectii de arta, istorie, istorie naturala, istorie a farmaciei si un muzeu al vanatorii, a avut 245.000 de vizitatori. Ambele institutii sibiene au avut de peste doua ori mai multi vizitatori comparativ cu anul 2006.

Cel mai vechi muzeu etnografic din tara, Muzeul Satului din Bucuresti, plasat in incinta parcului Herastrau din nordul Bucurestiului, se afla pe locul cinci al clasamentului intocmit de NewsIn, cu 208.000 de vizitatori.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.