Inspectia judiciara a CSM propune in sedinta de miine sa i se limiteze procurorului general Laura Codruta Kvesi libertatea de exprimare
Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a dispus in noiembrie o inspectie judiciara la procurorul general Laura Codruta Kövesi, in urma unei sesizari inaintate de Partidul Conservator (PC), condus pe atunci de Dan Voiculescu. In opinia PC, insusita si de inspectia judiciara a CSM, procurorul general ar fi facut afirmatii de natura sa afecteze independenta judecatorilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ). Concret, dupa ce judecatorii ICCJ au decis restituirea la DNA si DIICOT a dosarelor Zambaccian, Copos-Loteria si Rompetrol, Kövesi a declarat, la Realitatea TV, ca va sesiza CSM pentru a descoperi unde este problema: la procurori, care ar putea fi slab pregatiti, la judecatorii care au decis restituirile sau este vorba de „lacune legislative“, care permit acuzatilor ocolirea legii penale. Judecatorii ICCJ au protestat atunci public fata de afirmatiile Laurei Kövesi, dar nu au sesizat Consiliul. Kövesi a mai observat insa ca din 300.000 de dosare penale aflate in 2007 pe rolul instantelor au fost restituite pentru vicii de procedura doar 36, iar dintre acestea 10 erau la ICCJ si priveau cazuri de mare coruptie, intens mediatizate.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.