Potrivit unui proiect emis de Finante, firmele care investesc mai mult de 100 de milioane de euro intr-un afacere cu mai mult de 500 de locuri de munca vor primi ajutoare de stat
Firmele care investesc in anumite sectoare economice cel putin 100 de milioane de euro vor beneficia de facilitati fiscale. Ministerul Economiei si Finantelor (MEF) a publicat ieri un proiect de hotarire privind instituirea unei scheme de ajutor de stat avind ca obiectiv dezvoltarea regionala prin stimularea realizarii de investitii. Bugetul total este echivalentul in lei a 575 de milioane de euro, iar bugetul mediu anual este de 115 milioane de euro, in limita plafoanelor bugetare anuale stabilite pe perioada de functionare a schemei.

„Comisia Europeana permite statelor membre sa aiba scheme de ajutor de stat, iar aceasta este una dintre ele. Deocamdata este doar un proiect si probabil vor mai avea loc modificari“, ne-a declarat Alice Bitu, secretar de stat in MEF. Potrivit proiectului, ajutorul se va acorda oricarei firme care realizeaza o investitie initiala cu o valoare ce depaseste echivalentul in lei a 100 de milioane de euro, iar valoarea costurilor care pot fi acoperite prin ajutorul de stat depaseste echivalentul in lei a 50 de milioane de euro. De asemenea, firma trebuie sa creeze cel putin 500 de noi locuri de munca. Exista citeva domenii de activitate in care investitiile nu beneficiaza de ajutor de stat: pescuitul, industria carboniera si siderurgica, transportul, constructiile de nave maritime, sectorul fibrelor sintetice si cel al produselor agricole.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.