"La ora actuala avem in derulare un studiu de fezabilitate pentru realizarea unui aeroport in Sudul Capitalei. Avem nevoie de acest studiu pentru ca un aeroport nu il poti amplasa oriunde, iar la jumatatea anului cred ca va fi gata. Ulterior vom introduce o Hotarare de Guvern pentru a include acest proiect in bugetul pe anul 2009", a declarat Orban, vineri in cadrul conferintei de real estate Condominium.

Totodata ministrul a mai spus ca are in vedere trecerea proiectului canalul Dunare-Bucuresti de la Ministerul Mediului unde este prevazut ca si canal irigabil la Ministerul Transporturilor pentru a-l face unul navigabil.

"Este foarte important pentru Bucuresti realizarea acestui canal. Capitala va fi riverana Dunarii si intr-un viitor se va putea face transport navigabil pe acest canal. In momentul actual Dunarea este folosita la un potential navigabil de 8%", a mai precizat Ludovic Orban, citat de NewsIn.

In acelasi timp, viceprimarul Capitalei Razvan Murgeanu sustine ca Bucurestiul este "debalansat" si se indreapta tot mai mult catre zona de Nord, iar Sudul ramane in urma.


"Noi nu putem sta pasivi pentru ca ar fi o mare gresala. Am demarat deja doua poiecte si studii de fezabilitate pentru zona de Sud cu scopul de a reechilibra balanta cu ceea ce s-a facut in Nord. Nu intamplator s-a pus problema construirii unui aeroport in Sud. Nordul Capitalei s-a dezvoltat si datorita aeroportului Otopeni si accesului catre DN1", a declarat Murgeanu.

Potrivit acestuia un aeroport in zona de Sud si realizarea canalului Dunare-Bucuresti vor fi doua motive pentru ca dezvoltatorii sa-si mute atentia si catre aceasta zona.

"Bucurestiul trebuie sa se dezvolte si in Sud unde pretul terenului este de 8-10 ori mai ieftin. Vreau sa cer dezvoltatorilor imoiliari sa-si mute planurile si catre Sudul Capitalei pentru ca Nordul este deja agasat de constructii. Deja au inceput sa se taie si unele paduri pentru a se construi locuinte" a mai spus Murgeanu.