Traian Basescu va avea ocazia de a purta discutii despre axa Gazprom-Transnistria-Baza Mihail Kogalniceanu.
Presedintele Federatiei Ruse, Vladimir Putin, va participa la Summitul NATO de la Bucuresti din 2-4 aprilie, a anuntat seful diplomatiei ruse, Serghei Lavrov, citat de Reuters, care preia agentia Ria Novosti. „Aceasta demonstreaza inca o data faptul ca Rusia este deschisa la dialog pe orice tema“, a precizat Lavrov.

Presedintele rus a raspuns astfel invitatiei adresate de secretarul general al NATO, Jaap de Hoop Scheffer, de a participa la lucrarile Consiliului NATO-Rusia, care in acest an se vor desfasura in acelasi timp cu summitul de la Bucuresti. Consiliul NATO-Rusia este un organism de cooperare care nu acorda Rusiei drept de decizie in cadrul Aliantei, ci doar un rol consultativ. Desi rusii isi vor alege noul presedinte pe 2 martie, mandatul lui Putin se va incheia la inceputul lunii mai, astfel incit el va reprezenta Rusia in calitate de presedinte in exercitiu.

Decizia liderului de la Kremlin de a participa la Summitul NATO vine in contextul celor mai incordate relatii dintre Moscova si Occident de la prabusirea URSS. In acest an, Rusia s-a retras din Tratatul Fortelor Conventionale in Europa, considerat esential pentru securitatea continentala, si a criticat de mai multe ori extinderea NATO spre rasarit.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.