Liderii PNL vor decide astazi daca renunta definitiv la Norica sau o impun prin restructurarea guvernamentala
Conducerea PNL se reuneste astazi in sedinta pentru a gasi o solutie ca urmare a deciziei Curtii Constitutionale in privinta Noricai NicolaiTensiunile la varful formatiunii s-au accentuat in ultimele zile.
Variantele avansate sunt numeroase, de la restructurarea Executivului la iesirea de la guvernare sau nominalizarea unei persoane din afara PNL.

In sedinta de astazi a biroului Politic Central, liberalii urmeaza sa gaseasca o solutie de iesire din impasul in care i-a aruncat decizia Curtii Constitutionale, prin care a fost confirmat dreptul presedintelui Traian Basescu de a refuza nominalizarea facuta de premier pentru sefia Ministerului Justitiei. Alegerea unei solutii nu se anunta insa tocmai usoara, in conditiile in care mai multi lideri liberali au avansat variante total diferite, unele dintre ele cu un anumit grad de risc in ceea ce priveste ramanerea la guvernare.

O prima varianta ar fi restructurarea Guvernului, simpla sau mai ampla, pentru care sa se ceara aprobarea Parlamentului. Mai departe insa domneste incertitudinea, liberalii nefiind decisi daca sa ceara vot doar pentru Norica Nicolai sau sa opereze schimbari si la nivelul conducerii altor ministere, precum Ministerul Internelor, Ministerul Educatiei sau Ministerul Afacerilor Externe. Varianta restructurarii guvernamentale, sustinuta de ministrul Ludovic Orban si chiar de senatorul PNL Norica Nicolai, se bucura si de sprijinul liderului UDMR Marko Bela. Printre argumentele pro restructurare invocate de Norica Nicolai se numara si iminenta intrare in confruntare electorala, situatie in care "este firesc" sa se faca o evaluare a "modului in care functioneaza institutiile". Potrivit unor surse liberale, varianta ar fi insa analizata cu mare atentie de premierul Tariceanu, in conditiile in care din directia PSD si PRM au venit deja semnale ca parlamentarii celor doua formatiuni vor vota impotriva unui cabinet restructurat in vederea introducerii Noricai Nicolai in Guvern. Mircea Geoana a lasat totusi o portita, spunand ca, daca modificarile efectuate in structura Cabinetului vor fi mai profunde, va fi "o alta discutie" acordarea votului.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.