Unul dintre cei mai apreciati actori romani de comedie, Jean Constantin, care implineste anul acesta, pe 21 august, varsta de 80 de ani, va primi Premiul pentru intreaga activitate la cea de-a doua editie a Galei Premiilor Gopo.
Urmand sa aiba loc pe 3 martie, la Gala Gopo vor fi premiate cele mai bune filme romanesti ale anului 2007. Ca si anul trecut, evenimentul va fi transmis in direct pe postul national de televiziune. Una dintre cele mai indragite figuri ale filmului autohton, actorul a intrat in lumea cinematografului in anii '60, cu peliculele "Baronul Ecluzei" (1960), "Razbunarea haiducilor"(1968), "Zile de vara" (1968), "Prea mic pentru un razboi atat de mare" (1969), devenind insa celebru in anii '70, cu seria de filme de comedie "B(rigada) D(iverse)", unde a jucat alaturi de Toma Caragiu, Sebastian Papaiani, Dem Radulescu, Puiu Calinescu, Iurie Darie. Personajul Ismail din serialul de televiziune "Toate panzele sus" de Mircea Muresan, impreuna cu rolurile sale in teatrele de revista, l-au transformat in vedeta.

Jean Constantin a jucat in peste 50 de filme, cele mai recente fiind "Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii" (2006) - castigator la patru categorii, la prima editie a Premiilor Gopo -, "Roming" de Jiri Vejdelek (2007), coprodus de MediaPro Pictures, si "Supravietuitorul" (2008), de Sergiu Nicolaescu, produs de MediaPro Pictures (acesta din urma nu a avut inca premiera). Consiliul Director al Uniunii Autorilor si Realizatorilor de Film din Romania i-a decernat in 2003 o Clacheta de aur Si o medalie jubiliara "Magna cum Laudae", iar UNITER i-a acordat Premiul Special pentru Teatru de Revista.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.