UDMR-istii din Guvern au reusit sa amine adoptarea ordonantei privind taxa de mediu

In sedinta de guvern de ieri, Departamentul pentru Afaceri Europene a prezentat un memorandum si proiectul ordonantei de urgenta privind taxa de mediu, dar Executivul nu a adoptat textul pentru ca UDMR-istii din Guvern au indoieli privind aceasta taxa, dupa cum informeaza Cotidianul. „S-a decis ca dezbaterea sa fie aminata pentru una-doua saptamini pentru a avea consultari cu grupurile parlamentare. Va trebui sa explicam nu doar temeiul acestei taxe, ci si riscurile respingerii OUG in Parlament, pentru ca exista perspectiva unui proces pentru Romania“, a spus ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian. El a explicat ca este un „gest de respect“ fata de parlamentari ca textul ordonantei sa fie intii discutat cu acestia. „Aspectele tehnice se pot discuta pe parcursul celor 5 luni cite mai sint pina la 1 iulie, cind va intra in vigoare taxa“, a spus Vosganian.

Pe de alta parte,conform Gardianul, Marko a sustinut ca motiunea simpla privind taxa de prima inmatriculare care urmeaza a fi introdusa de PD-L reprezinta, in realitate, o „automotiune“, aceasta taxa fiind, potrivit afirmatiilor sale, „o mostenire“ din partea fostului ministru al mediului, Sulfina Barbu. Presedintele UDMR a incercat sa convinga presa ca, in realitate, ministrul mediului, Attila Korodi, si ceilalti colegi din Guvern au incercat „sa rezolve“ aceasta problema. „Vom opta pentru o schimbare radicala in acest sens“, a conchis Marko Bela.


Conform GreenReport, PSD anunta ca va vota impotriva taxei auto. Presedintele Partidului Social Democrat (PSD), Mircea Geoana, a anuntat, luni, ca parlamentarii social democrati vor vota impotriva Ordonantei de Urgenta privind noua taxa de prima inmatriculare, precum si impotriva pachetului legilor educatiei propus de Guvern."Pozitia PSD este una simpla - decizia Guvernului cu privire la noua taxa de prima inmatriculare este una gresita, prin care se impovareaza in mod nejustificat cetatenii. Taxa de prima inmatriculare nu are niciun temei economic, este antisociala si antiecologista", a sustinut Geoana.

PD-L va initia o motiune simpla pe tema taxei de prima inmatriculare

Partidul Democrat-Liberal (PD-L) va initia o motiune simpla la Camera Deputatilor pe tema taxei de prima inmatriculare, a anuntat, luni, la finalul sedintei Biroului Permanent National, presedintele PD-L, Emil Boc.
Potrivit lui Boc, liberal-democratii vor solicita prin motiune anularea taxei si restituirea banilor celor care au achitat-o, fara a fi necesare actiuni in instanta.

Liderul democrat-liberal a afirmat ca motiunea va fi introdusa la inceputul sesiunii parlamentare, de cei 50 de reprezentanti ai partidului in Camera Deputatilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.