Valabilitatea contractului de privatizare a societatii Automobile Craiova cu compania Ford s-a prelungit cu 45 de zile, pana la 14 martie, a anuntat miercuri Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS).
Potrivit Wall-Street, sefii celor doua echipe de negociere a contractului de privatizare a Automobile Craiova, Sebastian Vladescu si Teodor Atanasiu, respectiv Lyle Watters, au semnat actul aditional de prelungire a contractului cu 45 de zile, precizeaza AVAS.Noul termen de valabilitate este 14 martie 2008. Reprezentantii Autoritatii de Valorificare a Activelor Statului (AVAS) spera ca pana la sfarsitul lunii februarie sa primeasca raspunsul de la CE.

"In conformitate cu prevederile contractului de vanzare - cumparare actiuni, incheiat intre Autoritate pentru Valorificarea Activelor Statului si Compania Ford Motor, la data de 31 ianuarie 2008 expira termenul de valabilitatea al acestuia. Partile isi exprima speranta ca pana la sfarsitul lunii februarie sa primeasca raspunsul Comisiei Europene cu privire la tranzactia pentru Automobile Craiova. Pana la primirea acestui raspuns Comisia de privatizare si reprezentantii Ford vor continua procedurile preliminare necesare intrarii in vigoare a contractului de privatizare",
precizeaza AVAS

In prima decada din octombrie 2007, dupa cum informeaza Gardianul, Guvernul a decis, sa ceara Parlamentului sa suspende discutiile asupra proiectului de lege pentru privatizarea Automobile Craiova pana cand autoritatile romane vor primi din partea Comisiei Europene (CE) o decizie in acest caz.

Presedintele Autoritatii de Valorificare a Activelor Statului (AVAS), Teodor Atanasiu, a precizat ca Executivul l-a delegat pe ministrul pentru relatia cu Parlamentul, Mihai Voicu, sa ceara parlamentarilor sa amane dezbaterea proiectului de lege, potrivit Mediafax. El a precizat ca autoritatile romane vor trimite CE un raport privind privatizarea Automobile Craiova, redactat de Ministerul Economiei si Finantelor, Ministerul Mediului si Consiliul Concurentei. „Contractul de privatizare a fost trimis CE imediat dupa semnare“, a spus Atanasiu. Proiectul de lege a fost avizat deja favorabil de Comisia juridica si cea de buget-finante a Senatului, fiind in discutia Comisiei de privatizare. „Procedurile legislative vor fi reluate din acelasi punct, imediat dupa ce primim decizia CE. Estimez ca, dupa reluare, dezbaterile vor fi incheiate in circa trei saptamani si la Camera Deputatilor“, a declarat ministrul Mihai Voicu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.