Seful statului sustine ca este discriminat fata de interpretul Adi de la Valcea, care a primit o alta decizie din partea Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii
CNCD a dat o alta interpretare sintagmei „cadru privat", presedintele fiind nemultumit de sanctionarea sa pentru jignirea unui reporter TV. El a cerut reexaminarea cazului sau. „Foarte important este ca, in solutionarea unei sesizari relativ recente, CNCD a dat o cu totul alta interpretare notiunii de cadru privat.
Desi a retinut ca afirmatiile referitoare la 'cioara/ciori>> (cuprinse intr-o melodie a interpretului Adi de la Valcea - 'Liga campionilor, interzisa ciorilor>>) sunt discriminatorii, Consiliul a apreciat ca acestea nu au fost facute public, ci intr-un cadru privat, la o petrecere", se arata in recursul depus de Traian Basescu la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

In 23 mai 2007, Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) a decis sa-l sanctioneze pe presedintele Traian Basescu cu avertisment, stabilind, cu unanimitate de voturi, ca utilizarea expresiei „tiganca imputita" de catre seful statului, la adresa unei jurnaliste de la Antena 1, este o discriminare.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.