ANGAJAMENT ? De la vorba pana la fapte…

Parat de doua ori Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), presedintele Traian Basescu isi ia angajamentul ca Romania sa combata "riguros” "discriminarea rasiala, xenofobia si antisemitismul”.

Presedintele Traian Basescu a dat ieri publicitatii un mesaj cu prilejul Zilei Internationale de comemorare a victimelor Holocaustului. Potrivit mesajului "comemoram suferinta milioanelor de evrei, victime ale persecutiilor sistematice si ale ideologiei urii rasiale, cat si a membrilor comunitatii rrome si ai altor comunitati, in perioada anilor 1933 - 1945”. "In numele valorilor fundamentale ale statului de drept, Romania democratica isi reafirma, cu acest prilej, respectul fata de memoria celor care au suferit si angajamentul de a combate riguros, prin aplicarea legilor adoptate, discriminarea rasiala, xenofobia si antisemitismul", se spune in mesajul prezidential.

In mesaj se precizeaza ca la 27 ianuarie "ne amintim de cei care au fost inchisi in lagarul de la Auschwitz-Birkenau, intre care se aflau si evrei din Romania, de toti cei care au murit in lagare si deportari"."Comemorarea victimelor Holocaustului inseamna totodata evaluarea critica a trecutului, contribuind la formarea in spiritul adevarului a tinerii generatii", se mai spune in mesajul prezidential.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.