Pana la finele lunii februarie, Executivul va modifica OU 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice pentru a conferi comisarului din Garda Financiara dreptul de a opri si verifica autovehiculele pe drumurile publice, drept care revine in prezent doar Politiei Rutiere, potrivit Mediafax.

Totodata, Guvernul va anula datoriile bugetare istorice ale unitatilor miniere inchise, care greveaza bugetele companiilor viabile. Pana la sfarsitul lunii februarie, Agentia Nationala pentru Zonele Miniere va fi reorganizata, iar pana la finele lunii aprilie, Legea minelor va fi modificata prin introducerea unor reglementari unitare indiferent de natura capitalui investit si modificarea cotelor procentuale la redeventa miniera. Ulterior, pana la sfarsitul lunii august, va fi infiintata o noua autoritate in sectorul minier, denumita Autoritatea Miniera din Romania.

Pe de alta parte, pana la finele lunii septembrie va fi infiintata o noua structura si in sectorul transporturilor, cu numele de Agentia Nationala Romana pentru Siguranta in Transporturi, care se va ocupa cu prevenirea si combaterea unor accidente grave, inclusiv prin crearea unui Corp de investigatori tehnici.