Sotiilor sefilor de stat si de guvern din tarile membre NATO le este pregatit un program special pe duarata summitului de la Bucuresti
„Doamnele NATO“, dupa cum este numele dosarului in care sint cuprinse si cele mai mici detalii ale sederii in capitala Romaniei, vor avea parte de un program special, intre 2 si 4 aprilie a.c. Surse diplomatice ne-au declarat ca se ia in calcul implicarea Casei Regale a Romaniei in organizarea reuniunii, dar si a partii de program care le vizeaza pe consoarte. Nu este exclus ca Alteta sa regala principesa Margareta a Romaniei si Maiestatea sa regina Ana a Romaniei sa fie rugate sa li se alature organizatorilor pentru programul doamnelor.

Cea mai implicata va fi Maria Basescu, sotia presedintelui Romaniei, care va avea rolul de gazda oficiala pentru doamne. O prima propunere de program ar viza, conform surselor amintite, vizitarea Muzeului Satului sau a Muzeului Taranului Roman, unde ar putea fi organizate demonstratii ale mesterilor populari, precum olaritul. Nu este exclus ca, avind in vedere apropierea sarbatorilor de Paste, sa fie organizate si mici demonstratii - cursuri de incondeiat oua. Va fi organizat si un tirg de arta traditionala romaneasca, o ocazie numai buna de cumparaturi. Primele doamne ar mai putea vizita scoli sau centre de excelenta sportiva si ar putea urmari reprezentatii artistice din repertoriul romanesc. Ele ar putea fi invitate si la un dejun traditional intr-un restaurant cu specific romanesc, ce urmeaza sa fie ales dupa criterii extrem de riguroase. De asemenea, este luata in calcul si o proiectie festiva a filmului lui Cristian Mungiu laureat la Cannes - „4 luni, 3 saptamini si 2 zile“.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.