Mugur Ciuvica respinge motivele invocate de seful statului pentru a refuza numirea Noricai Nicolai in postul de ministru al Justitiei si sustine ca Traian Basescu a fost la randul sau, subiectul unei sanctiuni, cand a fost dat afara din functia de sef al reprezentantei Navrom la Anvers, informeaza NewsIn.

"In mai 1989, Traian Basescu a fost dat afara din functia de sef al reprezentantei Navrom la Anvers in urma descoperirii faptului ca a semnat incorect facturile pentru repararea unei nave", sustine presedintele Grupului de Investigatii Politice, Mugur Ciuvica.

Ciuvica afirma ca si Traian Basescu ar fi contestat sanctiunea profesionala, insa comisia Ministerului Transporturilor si-ar fi mentinut decizia, in plus i-a aplicat si o reducere de 20% a retributiei.

Mugur Ciuvica considera ca motivatia refuzului de a semna numirea Noricai Nicolai nu se sustine si, daca si-ar fi aplicat siesi criteriile de profesionalism, atunci ar fi trebuit sa refuze si in 1991 si in 1996 numirea sa in functia de ministru al Transporturilor.

"Pe de alta parte, cata vreme toate dosarele sale sunt ascunse, Traian Basescu este ultima persoana din Romania care are dreptul sa vorbeasca despre dosarele altora", critica presedintele GIP.

Grupul de Investigatii Politice mai publica o adresa de internet (http://grupul.ro/files/Basescu_Anvers/), la care poate fi gasita, potrivit GIP, documentatia in sustinerea criticilor lui Mugur Ciuvica, informeaza NewsIn.

Presedintele Traian Basescu si premierul Calin Popescu Tariceanu s-au intalnit sambata dupa-amiaza pentru a discuta despre situatia de la justitie. Intalnirea ce s-a desfasurat departe de ochii presei nu a durat mai mult de 30 de minute, cei doi oficiali refuzand sa faca declaratii.

Presedintele Basescu a avertizat vineri ca nu o va numi niciodata pe Norica Nicolai ministru al Justitiei, amintind de cele doua incidente din cariera sa de procuror, dar a precizat ca, daca aceasta primeste un vot de investitura in Parlament, va semna decretul de investire.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.