Medicii legisti au finalizat raportul in cazul accidentului produs de ministrul Transporturilor, Ludovic Orban. Concluzia este ca adolescenta despre care s-a spus ca ar fi potentiala victima nu are urme de rani ce ar fi putut fi provocate de un accident rutier.
Legistii spun ca e vorba de echimoze ce ar fi putut fi provocate de o cadere pe gheata. Expertiza infirma astfel ipoteza avansata in urma declaratiilor unor martori care au relatat ca adolescenta ar fi fost luata pe capota masinii conduse de Ludovic Orban.

Ministrul Transporturilor a fost implicat intr-un accident rutier la jumatatea lunii trecute, iar Parchetul General a deschisa o ancheta. In momentul incidentului, Ludovic Orban era la volanul masinii de serviciu.

Potrivit Ziua, raportulul final al INML arata ca presupusa victima a accidentului produs de ministrul Orban, Simona Todean, nu a fost lovita de o masina.Procurorii Parchetului General au primit, vineri, rezultatele expertizei in cazul presupusei victime a accidentului ministrului Ludovic Orban si urmeaza sa ia o decizie in aceasta privinta. Potrivit anchetatorilor, raportul indica faptul ca leziunile Simonei Todean ar putea proveni si din alte cauze in afara impactului cu o masina.

La randul lor, medicii de la Institutul National de Medicina Legala "Mina Minovici" au precizat ca "leziunile traumatice constatate la examenul obiectiv medico-legal nu au caracteristicile unui impact cu un autovehicul, in sensul evidentierii unor leziuni a caror forma si dimensiuni sa corespunda unui relief al autovehicolului sau amprentei pneurilor". La data examinarii medico-legale, Simona Marilena Todean avea leziuni traumatice superficiale (echimoze). Este vorba despre echimoza cot drept si fata laterala genunchi drept si echimoze fata anterioara ambii genunchi, se arata in raportul medicilor legisti.
"Leziunile traumatice, precum si micul hematom localizat parietal dreapta constatat cu ocazia examinarii din data de 16 decembrie 2007, la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii "Grigore Alexandrescu" prin topografia (situate pe aceeasi parte a corpului) si morfologia lor pledeaza pentru producerea acestora prin cadere auto sau heteropropulsata (n.r. - a cazut singura sau a fost impinsa), cu trei-patru zile anterior examinarii medico-legale si necesita doua-trei zile ingrijiri medicale de la data producerii, se mai arata in document. Echimoze fata anterioara ambii genunchi s-au putut produce cu una-doua zile anterior examinarii medico-legale prin lovire cu sau de corpuri dure si nu au necesitat zile de ingrijire medicala. Data fiind existenta leziunilor produse in zile diferite, producerea lor nu poate fi explicata printr-un singur eveniment traumatic. Concluzia raportului indica faptul ca leziunile traumatice constatate la examenul obiectiv medico-legal nu au caracteristicile unui impact cu un autovehicul. Nu exista leziuni a caror forma si dimensiuni sa corespunda urmelor unui autovehicul sau amprenta pneurilor", se precizeaza in documentul trimis Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.