Premierul Calin Popescu Tariceanu s-a consultat cu mai multi lideri PNL, care i-au cerut sa nu se prezinte la Cotroceni pentru a discuta despre situatia de la ministerul Justitiei, informeaza NewsIn.

Surse liberale au precizat ca vicepresedintii partidului au sustinut ca cel mai indicat ar fi ca seful Executivului sa nu mearga la Cotroceni, ci sa il lase pe Traian Basescu sa explice public ce obiectii are fata de numirea Noricai Nicolai la ministerul justitiei, altele decat cele legate de asa-zisa imagine negativa, motive pe care liberalii le califica drept superificiale si neintemeiate.

Liderii PNL au mai incercat sa-l convinga pe Tariceanu ca nu are sens sa participe la o "sueta" cu presedintele Basescu, programata in aceasta seara, atata vreme cat acesta nu are niciun fel de argument pertinent pentru a respinge nominalizarea Noirca Nicolai si este obligat sa semneze decretul de numire a acesteia in functia de ministru al Justitiei. "Daca presedintele are argumente, altele decat cele invocate pana acum, sa le faca publice", au mai spus liderii liberali, dupa cum informeaza NewsIn.

Prin vocea purtatorului de cuvant al Administratiei Prezidentiale, presedintele Traian Basescu l-a invitat pe Tariceanu la discutii pe tema "deblocarii" situatiei din justitie, astazi, pentru ora 18.30.

Invitatia a fost lansata dupa ce premierul Tariceanu i-a raspuns sefului statului, tot prin intermediul unei scrisori, ca nu renunta la nominalizarea Noricai Nicolai la ministerul justitiei, calificand drept neintemeiate argumentele lui Basescu si facand trimitere la decizia Curtii Constitutionale in precedentul Cioroianu.

O stire de ultima ora informeaza ca vicepresedintele PNL, Crin Antonescu a declarat ca premierul Calin Popescu Tariceanu nu l-a consultat in problema intalnirii cu presedintele Traian Basescu si ca ar fi de acord ca acesta sa mearga la intalnire intrucat ea este o simpla formalitate.

"Eu nu am comunicat si nu m-am intalnit cu premierul Romaniei inca de dinainte de Craciun. Nu cred, de altfel, ca un asemenea conclav s-a reunit (vicepresedintii PNL - n. red) si l-a sfatuit pe premier sa faca intr-un fel sau altul. E o decizie pe care premierul are toata indreptatirea sa o ia singur si la urma urmelor nici nu cred ca este o decizie atat de importanta", a spus Antonescu, sustinand ca ar fi stiut daca premierul s-ar fi consultat cu cineva din PNL pe aceasta tema, pentru ca ar fi fost contactat si el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.