"Supravietuitorul" lui Sergiu Nicolaescu va fi prima premiera romaneasca din 2008, urmata de filmul de epoca al lui Nae Caranfil "Restul e tacere", noteaza NewsIn.
Cel mai nou film de seria Comisarul Moldovan, inceputa de Sergiu Nicolaescu in anii '70, va avea premiera pe 1 februarie, potrivit producatorilor, Media Pro Pictures.

"Supravietuitorul", al carui proiect a fost marele castigator la concursul Centrului National al Cinematografiei in 2006, il are in centru pe celebrul comisar - interpretat la tinerete de Petr Falc si la batranete, ca intotdeauna, de Nicolaescu - care iese din inchisoare si intra intr-un circuit international de jocuri de ruleta ruseasca.

In februarie, Castel Film a programat premiera filmului lui Mircea Daneliuc "Legiunea straina", castigator al concursului CNC din 2005, in care t rei baieti saraci dintr-un sat din Moldova se hotarasc sa plece in Occident pentru a se inrola in Legiunea straina si sunt ajutati de omul de afaceri al satului, Maricel, interpretat de Rica Raducanu.

"Restul e tacere" este cea mai scumpa productie ...

Cea mai scumpa productie romaneasca din Romania postcomunista, "Restul e tacere" de Nae Caranfil, va intra pe ecranele romanesti pe 7 martie, dupa ce a fost prezentata anul trecut la Festivalul Transilvania, potrivit Domino Film. Protagonistii lungmetrajului, realizat dupa un scenariu scris de Nae Caranfil in urma cu 19 ani, sunt regizorul Grigore Brezeanu (Marius Florea Vizante) si producatorul Leon Popescu (Ovidiu Niculescu), care realizeaza impreuna primul film romanesc de fictiune, "Independenta Romaniei" (1911).

In toamna va avea premiera filmul "Luna verde" de Alexa Visarion, al carui scenariu a fost scris de regizor si de Iris Spiridon, studenta sa, si ii are in distributie pe Razvan Vasilescu, Maia Morgenstern, Catalina Mustata si Ana Ularu. Filmul va reprezenta si debutul ca actor de film al regizorului de teatru Radu Afrim . " Luna verde", o productie Castel Film cu un sprijinul financiar acordat de CNC de 750.000 de lei, este un road movie. Actiunea filmului se petrece pe ruta Bucuresti-Brasov, unde are loc un accident care declanseaza jocul vinovatiei.

Tot in toamna, MediaPro Pictures va lansa " Week-end cu mama" de Stere Gulea (finantat de CNC in 2005), un film cu Adela Popescu despre o mama plecata in Spania in urma cu 16 ani care si-a lasat fetita de doi ani in grija rudelor. Revenita acasa, femeia descopera socata ca fiica ei a fugit de acasa, e dependenta de droguri si are o fetita de doi ani pe care a lasat-o in grija unei fundatii pentru ca nu o poate intretine.

Al treilea lungmetraj al lui Radu Muntean, "Boogie (30 si ceva)", a fost filmat toamna aceasta si va rula de asemenea in 2008. Realizat dupa un scenariu de Alexandru Baciu, Radu Muntean si Razvan Radulescu, filmul il are in centru pe Dragos Bucur - un barbat plecat cu sotia (Anamaria Marinca) si copilul de 3 ani la mare, in minivacanta de 1 mai, care se intalneste intamplator cu cei mai buni prieteni din liceu.
Pelicula lui Adrian Sitaru "Pescuit sportiv", filmata inca de anul trecut si prezentata in avanpremiera in iulie la Festivalul International al Producatorilor Independenti de Film (IPIFF) de pe litoral, va rula pe ecrane in 2008, a declarat pentru NewsIn producatorul Ada Solomon de la Hi Film. Data premierei depinde de selectarea productiei in festivalurile internationale. Filmul este aproape terminat, a spus Solomon, dar este facut pe suport video si trebuie sa fie transpus pe pelicula.

"Pescuit sportiv" este povestea unui cuplu obisnuit (Ioana Flora si Adrian Titieni), care accidenteaza o tanara si decide sa ascunda cele intamplate.

Un alt film romanesc care va rula in 2008 este "Un acoperis deasupra capului" de Adrian Popovici, in care doua paciente ale unui spital de boli neuro-psihiatrice sunt externate si se trezesc singure. Ele pleaca din oras la casa bunicilor uneia dintre ele, intr-un catun din Delta, intr-o casa veche fara acoperis, dar comunitatea le pune bete-n roate.

Doua filme de Radu Gabrea sunt programate sa ruleze in cinematografe anul acesta: "Cocosul decapitat", prezentat in avanpremiera vara trecuta la Bucuresti si apoi la TIFF, si "Calatoria lui Gruber".
"Cocosul decapitat" este o coproductie Romania-Germania care spune povestea unor adolescenti a caror maturizare este legata de destinul comunitatii sasesti din Transilvania. Scenariul filmului are la baza volumul cu acelasi nume al pastorului sas Eginald Schlattner, iar actiunea se petrece in Fagaras, dar productia a fost filmata in intregime in Sibiu, Medias si Agnita.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.