Monumente istorice cu caracter de patrimoniu se deterioreaza pe zi ce trece, deoarece Ministerul Culturii si Cultelor a stopat lucrarile de reabilitare a acestora.
Anul trecut Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE) a acordat Ministerului Culturii si Cultelor un credit de 78,2 milioane de euro pentru finatarea reabilitarii a 23 de monumente istorice din Romania. Finantarea se adresa si cladirilor aflate deja in reabilitare, cu conditia ca BDCE sa obtina copii dupa contractele in derulare care sa demonstreze ca s-a respectat legea achizitiilor publice.


Printre cladirile unde incepusera deja lucrarile se numara Muzeul National de Istorie a Romaniei si Teatrul National Lucian Blaga din Cluj, pentru reabilitarea carora se semnasera contracte cu SC Romconstruct Holding Grup SA. Contractele pentru cele doua cladiri au fost semnate in urma unor licitatii publice deschise. "Cu toate acestea, imediat dupa contractarea finantarii de la BDCE, Ministerul Culturii a dat dispozitie de intrerupere a lucrarilor", se arata in raportul "Grave abuzuri ale Ministerului Culturii si Cultelor", prezentat de CNIPMMR. Au urmat o serie de intalniri intre partile contractante, in care reprezentantii Romconstruct au prezentat toate documentele solicitate de minister.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.