Filmul "4 luni, 3 saptamani si 2 zile", nominalizat la premiile Globul de Aur, a castigat premiul asociatiei criticilor de film din Chicago pentru Cel mai bun film intr-o limba straina, potrivit site-ului oficial chicagofilmcritics.org.

Marele castigator al trofeelor oferite anual de criticii din Chicago, printre care se numara si Roger Ebert, unul dintre cei mai reputati critici din lume, a fost pelicula fratilor Coen, "No Country for Old Men" ("Nu exista tara pentru batrani"), informeaza NewsIn.

Intr-un an in care nu a existat un favorit pentru cele 15 categorii ale premiilor, filmul adaptat dupa celebrul roman de Cormac McCarthy a castigat cele mai multe premii, patru. Filmul lui Jason Reitman, "Juno", a fost, de asemenea, multipremiat, cu trei trofee in palmares.

"No Country for Old Men" a castigat premiile pentru Cel mai bun film, Cel mai bun regizor si Cel mai bun scenariu, iar Javier Bardem a primit premiul pentru Cel mai bun actor in rol secundar.

Filmul "Juno" a fost premiat pentru Cel mai bun scenariu original, iar Ellen Page a fost premiata la categoria Cea mai buna actrita. De asemenea, Michael Cera a primi premiul pentru Cea mai promitatoare interpretare, atat pentru rolul din "Juno", cat si pentru cel din "Superbad" ("Super-rai"). "Sicko" de Michael Moore a castigat premiul pentru Cel mai bun documentar, iar "Ratatouille", pe cel pentru Cel mai bun film de animatie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.