Fostul presedinte Ion Iliescu a fost audiat ieri seara la Parchetul General unde a dat declaratii si a luat la cunostinta despre infirmarea solutiei dispusa in dosarul privind mineriada si in care a fost pus sub acuzare.

Iliescu a dat la audieri 12 pagini de declaratii despre evenimentele din 13 iunie 1990, mai exact despre felul in care patru persoane au fost impuscate in Piata Universitatii.

Fostul presedinte a mers la Parchet insotit de avocati si a ramas cateva ore in biroul procurorilor care refac acea parte a dosarului mineriadei din iunie 90 referitoare la actiunile pregatitoare. Acest dosar a fost declinat la sectia a doua penala din Parchetul General dupa ce Curtea Constitutionala a decis ca civilii nu mai pot fi anchetati de catre procurorii militari, dupa cum informeaza Realitatea.

Procurorul general, Laura Kovesi a anuntat saptamana trecuta infirmarea rezolutiei de incepere a urmaririi penale a lui Ion Iliescu in dosarul mineriadei, pentru faptele din 13 iunie 1990, pe motiv ca procurorii militari nu au respectat procedurile atunci cand l-au pus sub urmarire pe fostul sef de stat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.