Presedintele Republicii Moldova a acuzat, joi Romania de "agresiune permanenta" fata de tara sa si a declarat ca isi va prezenta nemultumirile intr-un mesaj adresat liderilor UE, menit sa puna capat disputei indelungate dintre cei doi vecini, informeaza NewsIn.
Vladimir Voronin a declarat ca Bucurestiul nu a recunoscut corespunzator statalitatea Republicii Moldova si incearca sa o submineze atragand studentii in universitatile din Romania, preotii spre bisericile sale si oferind rapid pasapoarte romanesti cetatenilor moldoveni.

"In urmatoarele zile voi transmite un mesaj presedintilor si premierilor din UE, in care le voi explica situatia dintre un stat membru UE si un stat vecin cu UE", a declarat Voronin jurnalistilor, la Bruxelles."Am sperat ca problemele vor disparea odata cu aderarea Romaniei la UE", a spus Voronin. "Insa acum vedem ca am gresit - din contra, simtim o si mai mare agresiune permanenta din partea Romaniei", a subliniat Voronin, notand ca si oficialii UE cu care a discutat chestiunea la Bruxelles si-au exprimat ingrijorarea in legatura cu aceasta situatie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.