Principalele comapnii de pensii private (ING, Allianz Tiriac Generali si Aviva) au fost inspectate inopinant de catre Consiliul Concurentei care le suspecteaza ca s-au inteles intre ele in privinta comisionului de intrare in fondul de pensii.

Potrivit unui comunicat de presa transmis de Consiliul Concurentei (CC), investigatia a fost declansata in data de 3 decembrie si are ca obiect posibila incalcare a Legii concurentei. Aceasta prevede ca sunt interzise orice intelegeri exprese sau tacite intre agentii economici ori asociatiile de agenti economici, orice decizii luate de asociatiile de agenti economici, care au ca obiect sau ca efect restrangerea, impiedicarea ori denaturarea concurentei pe piata romaneasca.

Documentele si declaratiile ridicate in cadrul acestor inspectii se afla in analiza Consiliului Concurentei, se mai precizeaza in comunicat.

Conform Antena3, potrivit ultimelor date, in topul companiilor care se lupta sa atraga semnatura salariatilor romani sub 45 de ani care pot opta pentru pensia privata obligatorie se afla ING, care are deja 878.000 de clienti (33,4%).

Pe locul doi se afla Allianz Tiriac (670.000 de clienti - 25,5%), iar pe trei Generali (246.000 de clienti - 9,4%). In rest, doar trei companii au mai reusit sa depaseasca cifra de 100.000 de clienti: Aviva, Interamerican si AIG. Aceste date au fost raportate in aceasta saptamana de Casa Nationala de Pensii si Asigurari Sociale de Stat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.