Localnicii din Rosia Montana, care sint angajati ai Rosia Montana Gold Corporation vor fi concediati cel mai devreme din februarie 2008.
Peste 60% dintre angajatii companiei RMGC sint localnici din Rosia sau din imprejurimi. Ei au fost anuntati marti, direct de catre presedintele companiei, Alan Hill, despre inceperea programului de disponibilizari. „Oamenii nu au reactionat deloc bine. Noi vom discuta cu sindicatul si vom face o analiza, pe durata a maximum 40 de zile, cu ajutorul careia sa decidem ce posturi vor fi desfiintate si cine va fi concediat. Fiecare om va primi un preaviz de 20 de zile, motiv pentru care credem ca primele concedieri vor avea loc, efectiv, abia in februarie anul viitor“, a precizat Alan Hill.

Compania isi va reduce cu doua treimi activitatea, fapt ce ar duce la concedierea a cel putin 200 de persoane dintre cei 325 de angajati. Oficialii RMGC nu au avansat insa un numar exact de persoane care vor fi nevoite sa plece. „Nu stim inca acest lucru. Vom putea da detalii dupa analiza facuta cu sindicatele“, a spus Oana Grigoriu, directorul Departamentului de Resurse Umane al RMGC. Domeniul care cuprindea cei mai multi angajati locali era programul de cercetari arheologice, care va fi sistat. „Compensatiile pe care le oferim angajatilor afectati vor indeplini cerintele legale“, a mai precizat Oana Grigoriu, fara a oferi alte detalii.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.