Liberalul Mihai Razvan Ungureanu va fi noul director al SIE. Surse apropiate fostului ministru de externe au confirmat, pentru „Adevarul", ca presedintele Traian Basescu va trimite astazi parlamentului scrisoarea de numire a lui Ungureanu in functia ramasa vacanta dupa demisia lui Claudiu Saftoiu.
Liberalul este cunoscut ca fiind un apropiat al liderului PLD, Theodor Stolojan, nu putine fiind zvonurile privind inscrierea acestuia in formatiunea liberal-democrata.

Desi a negat cu vehementa un astfel de scenariu, Ungureanu s-a distantat serios, in ultima perioada, de PNL si de premierul Calin Popescu Tariceanu. El a refuzat prima pozitie a listelor liberale pentru Parlamentul European, invocand existenta unor probleme de familie.

In prezent, fostul sef al diplomatiei romane ocupa postul de reprezentant special la Initiativa de Cooperare in Sud-Estul Europei (SECI), de la Viena. Mihai Razvan Ungureanu a demisionat din functia de ministru de externe in luna februarie a acestui an, in urma scandalului legat de retinerea unor muncitori romani in Irak, sub acuzatia de spionaj.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.